Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Routebeschrijving / Canal du Centre / Onderweg

Onderweg

Egypte herontdekken in Chalon-sur-Saône
Dominique Vivant Denon (geboren in Givry in 1747) was één van de geleerden die met Napoleon meereisden naar Egypte. In het Vivant-Denonmuseum zijn talrijke archeologische voorwerpen te zien, en vooral schitterende tekeningen die deze ‘eerste museoloog van de moderne tijd’ tijdens de Egyptische veldtocht maakte.

Santenay, bronnen van water en wijn
Het kuuroord Santenay is een gezellige plaats met thermaalbaden en een casino met speelautomaten, gelegen temidden van gerenommeerde wijngaarden. Culturele bezienswaardigheden zijn het 12e-eeuwse kerkje van Narosse, het kasteel van Philips de Stoute en een gerestaureerde windmolen. Natuurliefhebbers kunnen een wandeltocht maken naar de top van de Mont de Sène (521 m) of een boot huren op het Canal du Centre.

Wijn proeven in de Maranges.
De Marangeswijnstreek ligt ten zuiden van de beroemde Côte de Beaune. Kleine schilderachtige wijndorpjes zoals Dezize-les-Maranges zijn het omfietsen waard, net als de rode wijn uit de streek, die in kracht, kleur en smaak niet onderdoet voor meer bekende bourgognes. En wist je dat je voor de lekkerste aligoté van Bourgondië in het dorpje Bouzeron moet zijn, even ten zuiden van Chagny?

Tot bezinning omenDat kan in Paray-le-Monial, het reisdoel van veel bedevaartgangers. De mooie basiliek is een kopie op verkleinde schaal van de voormalige abdijkerk van Cluny

De natuur in bij de Loire.
De rivier de Loire is een wereld op zich. Sinds de rivier niet meer als vaarroute dient, heeft de natuur er bezit van genomen met uitzonderlijke flora en fauna. Je komt er alles over te weten in het bezoekerscentrum ‘ObservaLoire’ in Digoin. In Petit Fleury, tussen Saint-Aubin-sur-Loire en Bourbon-Lancy, is een leerpad aangelegd voor een wandeling van ongeveer twee uur door het natuurgebied aan de oever van de Loire.

Ontstressen in Bourbon-Lancy.
Dat de stad van oudsher een succesvol kuuroord is, is nog goed te zien aan een aantal fraaie villa’s van begin vorige eeuw. Thermaalbaden zijn niet alleen geneeskrachtig, ze zijn ook ideaal om te ontstressen. Misschien een goed idee om hier een dagje te stoppen en je te laten verwennen in het pas geopende centrum ‘CeltO’!

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne