Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Routebeschrijving / Door de wijngaarden / Onderweg

Onderweg

Wil je meer weten over wijn?
Als voorbereiding of na afloop van de tocht kun je terecht bij het B.I.V.B. (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) in Beaune, de officiële wijninstantie die zich bezighoudt met wijntechniek, onderzoek en promotie, en in zijn ‘Ecole des Vins’ wijncursussen en proeverijen organiseert.

Mosterd...Bij de maaltijd!
Beaune is bekend om het Hôtel-Dieu, maar wist je dat er ook mosterd wordt geproduceerd? Bij de Fallot mosterdfabriek zijn rondleidingen over fabricage van mosterd, waar ook wordt verteld hoe je zelf mosterd kunt maken.

Genieten van barokmuziek.
In Beaune vindt ieder jaar in juli het Internationale barokopera festival plaats met prominente orkesten en vocalisten, die muziekliefhebbers uit alle werelddelen aantrekken. Het is een onvergetelijke belevenis om een concert bij te wonen op de binnenplaats van het Hôtel-Dieu of in de Notre-Dame.

Pommard
Een wijndorp met een klinkende naam! Beroemdheden als Lodewijk XV en Victor Hugo noemden Pommard hun lievelingswijn. Bezienswaardigheden : de Fontaine de l’Artichaud en het wijnkasteel Château de Pommard.

‘La Grande Vadrouille’ in Meursault
Ken je de gelijknamige film van Louis de Funès? Verschillende scènes zijn gefilmd bij het stadhuis van Meursault. Ga ook even kijken in de kelders van het Château de Meursault, waar maar liefst 800 000 flessen wijn liggen!

Ver van de bewoonde wereld
Niet ver van Santenay ligt het gehucht Narosse hoog tegen de steile rotswand van ‘Trois-Croix’. Een kerkje als een plaatje, met rondom een vredig kerkhof en binnen mooi beeldhouwwerk en een koorgewelf van spitsbogen (15de eeuw). Een tijdloos plekje ver van de bewoonde wereld

Santenay, bronnen van water en wijn
Het kuuroord Santenay is een gezellige plaats met thermaalbaden en een casino met speelautomaten, gelegen temidden van gerenommeerde wijngaarden. Culturele bezienswaardigheden zijn het 12e-eeuwse kerkje van Narosse, het kasteel van Philips de Stoute en een gerestaureerde windmolen. Natuurliefhebbers kunnen een wandeltocht maken naar de top van de Mont de Sène (521 m) of een boot huren op het Canal du Centre.

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne