Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Routebeschrijving / La Voie Bleue / Details van het traject

Details van het traject

Het ‘Voie bleue’

••• voor liefhebbers van de Saône { 180 km }

Deze route loopt langs de Saône, van Lyon tot aan Haute-Saône in de Franche-Comté, en doorkruist Bourgogne van noord tot zuid. U ontdekt weilanden en rivierlandschappen en maakt culturele en culinaire uitstapjes in de steden langs de Saône, van Mâcon tot Talmay.

Deze route maakt deel uit van de EuroVelo 6 (Saint-Symphorien-sur-Saône / Chalon-sur-Saône) http://en.eurovelo6-france.com/ en de regionale route Tour de Bourgogne à Vélo® (Chalon-sur-Saône / Mâcon).

Vanaf Chalon-sur-Saône zijn stroomafwaarts en stroomopwaarts onlangs 2 trajecten gereedgekomen, tussen Macon en Tournus en tussen Crissey en Talmay.

Details van de trajecten van de Voie Bleue.

Deze route is bedoeld om het stedelijke gebied rondom Dijon te verbinden met de Saône. Deze natuurrijke route van 15 kilometer vertrekt uit het kleine dorpje Vaux-sur-Crône, gelegen in de gemeente van Remilly-sur-Tille, en brengt u naar het hart van het bos van Longchamp. Ideaal voor een tochtje met het gezin, in de schaduw van de bomen,wat heel prettig kan zijn in de zomer….

  •  

De routebeschrijving

Afwisselend kleine weggetjes met weinig verkeer en verharde bospaden.
Licht glooiend parcours tussen Tellecey en de Saône.

  •  

Voie Bleue Talmay > Auxonne

Deze fietsroute is uitgezet langs de Saône en maakt deel uit van de fietsroute tussen Heuilly-sur-Saône en Lamarche-sur-Saône. Het biedt enkele omwegen om via een rustige route door de dorpjes Vielverge, Soissons-sur-Nacey en Flammerans het landelijk erfgoed te ontdekken. Mooie aankomst in de haven van Auxonne, een oud bolwerk.

  •  

De routebeschrijving

Een geheel bewegwijzerd fietspad (Voie bleue) dat afwisselend over het eigen netwerk en de openbare weg langs de Saône voert, soms op de linker- soms op de rechteroever.

De bestrating is uitstekend, met uitzondering van een klein gedeelte over oude kasseien.

  •  

Verbindingsroute

Aansluiting met de fietsroute langs het ‘canal entre Champagne et Bourgogne’ bij Heuilley-sur-Saône en met de fietsroute Dijon- de Saône in Lamarche-sur-Saône.

  •  

Voie Bleue Auxonne >Seurre

Na een omweg via kleine rustige wegen door het Bourgondische platteland sluit de Voie Bleue zich na Samerey aan bij de ‘EuroVelo 6’ langs het Rhône- Rijn kanaal. De aankomst op de linkeroever in de buurt van St-Jean-de-Losne biedt u een schitterend uitzicht op deze rivierstad. Een aanrader om daar even te stoppen!

  •  

De routebeschrijving

Afwisselend wegen met weinig verkeer en routes van het eigen netwerk op de linkeroever van de Saône tot Pagny-le-Chateau, waar men het afwateringskanaal oversteekt om de oude vissersdorpjes Pagny-la-ville en Lechâtelet te bereiken aan de oever van de ‘oude’ Saône en dan via kleine wegen verder naar Seurre.

Mogelijkheid om naar cisterciënzer abdij van Citeaux te gaan.

  •  

Voie bleue Seurre > Chalon-sur-Saône

Een aangenaam en ongerept fietsparcours tussen de Saône en de Doubs tussen Seurre en Verdun-sur-le-Doubs, waar de rivieren samenstromen. U moet in deze charmante stad even stoppen om het park op het kasteeleiland te bezoeken. Na de oversteek van de rivier biedt de Voie bleue de bezoeker schilderachtige landschappen langs de oevers van de Saône.

  •  

De routebeschrijving

Vanaf Allerey-sur-Saône tot bijna aan Crissey loopt de route over het eigen netwerk op de rechteroever van de Saône.

De bestrating is van goede kwaliteit.

In Crissey vervolgen we de openbare weg (de D5b), steken het kanaal du Centre over en rijden Chalon-sur-Saône binnen. Pas op voor ander verkeer, tot aan de eerstvolgende rotonde (800 m) geen speciale fietsvoorzieningen. We raden u aan om het centrum van Chalon-sur-Saône binnen te rijden via Av. Kennedy, linksaf Av. Pierre Nugue, rechtsaf Av. Leon Blum en dan komt u op de kades van de Saône.

  •  

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne