Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo NIEUWS
U bent hier : Routebeschrijving / La Voie Verte / Onderweg

Onderweg

Wat is er zo bijzonder aan de rots van Solutré?
Om dat te weten te komen kan je aan de voet van de rots het museum over de prehistorie bezoeken.

Ken je de wijnen van de Côte Chalonnaise?
De streek produceert uitstekende wijnen waarvan de namen je zeker bekend in de oren klinken : Mercurey, Rully, Givry en Montagny. Zuidelijker liggen de Mâconnais-wijngaarden, die zowel rood als wit produceren (Pouilly-Fuissé, Saint-Véran). Wijnproeven kan onderweg bij een wijnboer, in een wijnkelder of bij de plaatselijke coöperatieve kelder.

Wil je een mooi uitzicht hebben?
Beklim dan de oude toren van Saint-Gengoux-le-National om het middeleeuwse dorp van boven te bewonderen. Ook mooi uitzicht vanaf de Mont Goubot.

Fietsen naar het kasteel in Cormatin
Je ziet het al liggen vanaf de Voie Verte, het schitterende kasteel in Cormatin, dat beslist een bezoek waard is.

Zoek je bezinning?
De oecumenische gemeenschap van Taizé staat open voor iedereen, om te bidden of om met anderen te praten over godsdienst en geloof. Neem een kijkje in de winkel waar werk van de gemeenschap te koop is (boeken, aardewerk, schilderijen).

Cluny, de geestelijke grondslag van Bourgondië
De abdij van Cluny, in 910 gesticht door Benedictijner monniken, speelde een belangrijke rol in West-Europa in de Middeleeuwen en stichtte op haar beurt meer dan duizend dochterkloosters. In Cluny verrees de grootste kerk van de toenmalige christelijke wereld (10e-13e eeuw). De reusachtige afmetingen zijn nog goed te zien aan de overblijfselen.

De langste fietstunnel van Europa
Dat is de Bois-Clairtunnel, waar de fietsroute Voie Verte doorheen loopt. Een kleine tien minuten doortrappen en aan de uitgang sta je oog in oog met de indrukwekkende middeleeuwse burcht van Berzé-le-Châtel.

Hou je van mooie dorpjes?
Dan kunt je je hart ophalen in Berzé, La Roche-Vineuse of Prissé in de Mâconnais-streek. De lokale okerkleurige steensoort geeft een warme glans aan alle gebouwen : wijnbouwershuizen met galerijen, Romaanse kerkjes, duiventillen en wasplaatsen.

Wil je kennis maken met de dichter Lamartine?
Alphonse de Lamartine is een begrip in Frankrijk. Een thema-route van 70 kilometer neemt je mee langs plekjes waar hij veel van hield en die zijn werk inspireerden : Milly, Monceau, Pierreclos en Saint-Point. In zijn woonhuis in Mâcon is een museum aan hem gewijd.

Restez informés !

Ne perdez pas les pédales ! Recevez régulièrement les infos sur le vélo en Bourgogne